Restaurant
Wij bieden u graag een unieke eetervaring aan waarbij u onze studenten kunt ondersteunen terwijl u geniet van een heerlijke maaltijd.
Reserveer nu uw tafel en geniet van gastronomisch dineren, bereid door onze getalenteerde culinaire studenten.
De service is zowel in het Nederlands als in het Engels vanwege onze internationale studentenpool.
2
Run the Restaurant 2
De tweedejaarsstudenten openen restaurant De Karmeliet voor een 5-gangendiner
€ 99 (incl. dranken)
3
Run the Restaurant 3
De laatstejaarsstudenten openen restaurant Tête Pressée voor hun afstudeerconcept.
lunch (all-in): € 59
5 course diner (all-in): € 99
Tête Pressée +32 486 89 26 02
Karmeliet +32 486 65 09 55
Gastenservice +32 475 67 65 54
maandag-vrijdag 10.00u-11.00u
Menu Run the Restaurant 1
24/03-10/04
LUNCH
Crackers
Knolselder hummus
Ostendaise oester
Enoki, crème van ui, vinaigrette van algen en saké granité
Zeeuwse scheermes
Pompoen, dashi zure room, duindoornbes
Tartelette
Champignons en gerookte ossentong
Tartaar Jersey rund
Oude kaas, zuurdesem & kruidenmayo
Schelvis
Schorseneer, handgepelde Zeebrugse garnaaltjes,
spinazie en charterellen, dugleré
Crème brûlée
Cuberdon
DINER
Crackers
Knolselder hummus
Ostendaise oester
Enoki, crème van ui, vinaigrette van algen en saké granité
Zeeuwse scheermes
Pompoen, dashi zure room, duindoornbes
Tartelette
Champignons en gerookte ossentong
Gegrilde zeeduivel
Duxelle champignons, trompet de la mort, crème Roscoff ui met ansjovis, ansjovis
Jus van gerookte ui
Peultjes, jonge wortel
Jersey rund
Aubergine, kervelwortel, groene asperge
Chocolade
Peer, vanille-ijs, koffiegranité
Onze locaties
De Karmeliet
Langestraat 19
8000 Brugge
Dit iconisch voormalig driesterrenrestaurant van chef Geert Van Hecke vormt de thuisbasis van de studenten Culinary Arts van hogeschool VIVES én meteen ook het prachtig decor voor een prachtige culinaire belevenis.
Jaarlijks zwaaien de deuren van dit iconisch gebouw wijd open voor het breed publiek. In het najaar, telkens van maandag tot donderdag, voor het diner verzorgd door de tweedejaarsstudenten Culinary Arts en in het voorjaar voor lunch/diner bereid door de eerstejaarsstudenten Culinary Arts.

Tête Pressée
Koningin Astridlaan 100
8200 Brugge
Het gekende Brugs restaurant Tête Pressée van chef Pieter Lonneville kwam vrij omdat chef Pieter andere professionele uitdagingen opstart. Door zijn uniek concept (open keuken) én ligging (vlakbij de hogeschool) vormde dit meteen een mooie opportuniteit voor demolessen, workshops met (internationale) chefs én de thuisbasis voor de laatstejaars culinary arts om elk jaar eind november/december hun uniek afstudeerconcept (elke week andere formule) open te stellen voor het brede publiek. Een belevenis!

